Tips til utleier

Privat utleie er en helt ny gratis tjeneste hos Naps. Vi ønsker at utleie skal være enkelt og trygt, og selvfølgelig helt gratis. Ønsker du å legge ut din bolig for leie på Naps gjør du det enkelt via 'mine sider' etter du har logget deg inn. 

Personen som ønsker å leie av deg, kontakter deg direkte. Dere inngår alle avtaler som er nødvendige direkte. 

Som utleier hos Naps gir vi alle tilgang på gratis leiekontrakt. Denne råder vi alle utleiere til å laste ned, og sende til leietaker i forkant (ligger i utleieskjema).


Etter boligen din er utleid, kan du enkelt gå inn på 'mine boliger' og markere den som utleid. Da er ikke annonsen din klikkbar, og du kan enkelt gå inn å aktivere den igjen samt endre informasjon og pris/periode. 

Annonsen din kan ligge ute på ubestemt tid.


10 gode tips til utleier  

1. Ha en tydelig og godt beskrevet annonse 

I annonsen råder vi utleier til å være tydelig på husregler, samt fasiliteter. Jo bedre beskrevet annonse, jo mindre misforståelser vil oppstå. For eksempel er det viktig å informere ang støynivå eller rengjøring.


2. Skriv leiekontrakt 

Som utleier hos Naps gir vi alle tilgang på gratis leiekontrakt. Denne råder vi alle utleiere til å laste ned, og sende til leietaker i forkant (ligger i utleieskjema).


3. Depositum 

Ønsker du å holde et depositum av leietaker, råder vi deg til å opprette en separat depositumkonto. Dette gir sikkerhet til både deg og leietaker. Husk å oppgi dette i beskrivelsen i din annonse. 


4. Overtakelse 

Overtakelsen burde skje etter at kontrakten er signert av begge parter. 


5. Gjennomgang av leiligheten  

Det er smart å ta en gjennomgang av utleieobjektet sammen med leietaker. Notér mangler og avvik slik at det ikke blir diskusjoner på dette i etterkant av oppholdet. 


6. Ha respekt for leietaker

Det beste er ofte å være fleksibel, men konkret mot leietaker.


7. Gi beskjed hvis du har mistanke om svindelforsøk

Vi setter pris på å bli informert ved mistanke om svindel. Vi ønsker å bistå med å sjekke henvendelsen. Skulle det være tilfellet av svindelforsøk iverksetter vi tiltak på å stoppe brukeren. 


8. Lær av andre 

Les gjerne andre sine annonser for tips :-)


9. Lei ut hagen også 

Vi minner om at på Naps kan du også leie ut andre overnattingsmuligheter som for eksempel en hageflekk til å sette opp telt, hytte eller kanskje du har en båt i nærheten av Bystranda som er mulig å ta seg en nap oppi? 


10. ikke vær redd for å spør

Vi er under utvikling og tar gjerne i mot både ris og ros ang din opplevelse av utleieprosessen. Er det noe som vi burde gjøre bedre er det bare å kontakte oss via Facebook, så vil vi gjøre alt vi kan for å hjelpe deg. 


 

Naps